Deputatul „Frontului popular”, inițiatorul și curatorul platformei „Rezistență informațională” din Ucraina, Dmtri Tîmciuk, a decedat la 46 de ani, urmare a unei răni fatale în cap, a informat ofițerul de presă al Poliției Naționale din Ucraina, Iaroslav Trakalo, transmite RBC Ukraina.

Versiunea de lucru a anchetei este că Tîmciuk s-a împușcat în cap în timpul curățirii unui pistol premial. Deputatul poporului Anton Gherașcenko a scris în Twitter că la locul faptei lucrează un grup operativ de anchetă.

„Acum o oră, în propria casă, în timp ce își curățea pistolul premial, s-a rănit mortal în cap, patriotul Ucrainei și prietenul meu Dmitri Tîmciuk. La fața locului lucrează un grup operativ de anchetă. Memorie veșnică unui om sincer și luminos”, a scris Gherașcenko.

Dmitri Tîmciuk a fost inițiatorul grupului „Rezistență informațională”, o platformă de informații operative care acoperea tot ce înseamnă agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Grupul a funcționat din 2014. Ultima postare pe grup a fost făcută în ziua de 18 iunie la orele 8 dimineață de Dmitri Tîmciuk.