Un ministru din provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după ce o conferință a sa a fost transmisă live pe Facebook cu filtrul „cat” activat.

Conferința a avut loc în Peshawar, marele oraș din nord-vest și capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa. Filtrul „cat” a fost „activat din greșeală, nu intenționat. A fost un accident”, a explicat pentru AFP Yousafzai.

Imaginile ministrului regional Shaukat Yousafzai discutând cu ziariștii, cu mustăți și urechi de pisică, au devenit virale.

„Nu a fost singurul. Doi oficiali așezați alături de mine au fost de asemenea afectați de filtrul cat”, a continuat el.

Înregistrarea video a fost ștearsă la câteva minute după conferința de presă de pe pagina de Facebook a Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), partidul premierului Imran Khan, care se află la putere în provincia Khyber Pakhtunkhwa. Imaginile au devenit însă virale pe rețelele sociale.

Într-un comunicat, echipa însărcinată cu rețelele sociale pentru PTI a calificat incidentul drept o „eroare umană”. „Toate acțiunile necesare au fost luate pentru a evita un astfel de incident în viitor”, potrivit sursei citate, relatează hotnews.ro.