Directorul general al companiei Boeing, Dennis Muilenburg, a admis că firma nu a reuşit să comunice cu autorităţile de reglementare şi cu clienţii săi privind defectele modelului 737 Max.

Muilenburg a declarat că informaţiile comunicate de companie nu au fost „consistente”, iar acest lucru este inacceptabil, relatează site-ul publicaţiei The Guardian, potrivit Mediafax.

Un avion Boeing 737 Max care efectua cursa Lion Air 610 între oraşele indoneziene Jakarta şi Pangkal Pinang s-a prăbuşit în octombrie 2018 în mare. Cele 189 de persoane aflate la bord au murit. Un alt avion Boeing 737 Max, al companiei Ethiopian Airlines, care zbura de la Addis Abeba (Etiopia) spre Nairobi (Kenya) s-a prăbuşit în martie 2019. Cele 157 de persoane aflate la bord au murit.

„Cu siguranţă, putem face îmbunătăţiri şi înţelegem că trebuie şi le vom face”, a declarat Muilenburg.

Muilenburg a recunoscut greşeala Boeing, de a comunica autorităţilor de reglementare şi clienţilor faptul că o lumină de avertizare din cabină era defectă. Acesta a precizat că defectul face parte din investigaţia autorităţilor de reglementare.

Şeful Boeing a mai spus că opiniile autorităţilor de reglementare referitoare la momentul în care avionul MAX va putea să redevină operaţional sunt tot mai convergente.