Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că în urma rezultatelor la alegerile europarlamentare PNL şi USR-PLUS pot pune bazele unei colaborări pentru o alternativă la guvernare, subliniind că PSD a primit un „vot de blam”.

„Este de remarcat că PNL a obţinut un scor istoric şi îi felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost câştigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut şi votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul obţinut de Alianţa USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă, la actuala majoritate falimentară şi s-a văzut foarte clar că românii cred în aşa ceva şi îşi doresc o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eşuată a PSD, iar PSD a primit cea mai aspră sancţiune pentru modul dezastruos în care guvernează şi pentru atacurile permanente la adresa justiţiei”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

El a spus că PSD a primit un vot de blam la aceste alegeri.

„PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica, în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. Şi în acest context, m-a bucurat că şi electoratul PSD a înţeles că agenda anti-justiţie a liderilor PSD este greşită şi că a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este şi nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înţeles de toată lumea şi de aceea votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu şi pentru asta PSD a primit votul de blam", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a afirmat că începe „schimbarea în bine în România”.

„Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani şi jumătate, dezastru produs nu numai în domeniul justiţiei, dar acolo impactul s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educaţie. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!”, a conchis Iohannis.