Revolta pușcăriașilor a început în penitenciarul de Sud nr 51, ce se află pe șoseaua Lustdorf. Martorii oculari spun că cel puțin 15 deținuți au reușit să evadeze din închisoare și s-au ascuns în cartierele din Odesa.

UPDATE: Informația că deținuții ar fi evadat nu este veridică. Cei reținuți făceau partea din grupul de suport din afara penitenciarului. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru presa locală că spiritele s-au încins în pentitenciar acum câteva zile. „Cinci zile în urmă un angajat al penitenciarului, responsabil de întâlnirile de lungă durată a fost rănit cu o sculă ascuțită. Întâlnirile au fost anulate după acest incident. Au fost interzise și mesele în comun în ospătărie. Oamenii s-au revoltat nu doar din această cauză, dar și din pricina calității proaste a mâncării. Atunci, șeful serviciului penitenciar Evgheni Lenivov a promis ca va organiza „exerciții” ale forțelor speciale, bătaie în grup. Aceste „exerciții” au fost programate pentru azi, de aceea deținuții au decis să le anuleze prin răscoală”, a declarat sursa. 

O parte dintre deținuți s-au baricadat și s-au înarmat cu bucăți de asfalt. Poliția nu vrea să intervină în forță și mizează pe negocieri. 

Dumskaya transmite că există o informație neverificată privind moartea unui deținut și luare de ostatici. O parte dintre evadați au fost reținuți. Lângă clădirea penitenciarului se află mai multe autospeciale ale pompierilor.

Cauza revoltei este calitatea proastă a mâncării. 

Deținuții transmit că forțele speciale au înăbușit revolta prin metode foarte dure. 

Moartea persoanei și luarea de ostatici s-au adeverit a fi informații false. 

În rețea a fost încărcat un video din interiorul închisorii. Deținuții spun că în penitenciar domină corupția și fărădelegea în rângurile angajaților. Procuratura Ucrainei a deschis un dosar penal pe articolul privind revolta în penitenciare. 

 

Știrea se actualizează.