Un candidat independent din India a rămas dezamăgit după ce a aflat că a primit doar 5 voturi la alegerile parlamentare din India, deși familia lui are 9 membri cu drept de vot. Fiind întrebat de către un jurnalist ce s-a întâmplat, acesta a izbucnit în plâns. Clipul video al interviului a devenit viral în întreaga lume.

Candidatul independent Neetu Shuttern Wala a contestat rezultatul alegerilor generale din Punjab, un stat aflat la granița cu Pakistanul. El a candidat pentru un loc în camera inferioară a Parlamentului din India, relatează de Digi24 citând The Indian Express.

În timpul unui interviu în direct el s-a arătat dezamăgit că a primit doar 5 voturi, deși în familia lui aveau drept de vot 9 oameni. Totodată, el a acuzat și autoritățile de măsluirea voturilor.

Catalogat drept cel mai mare scrutin din lume, să strângi atât de puține voturi cu siguranță atrage atenția presei. Întrebat de un jurnalist dacă e adevărat, candidatul a izbucnit în plâns: „Domnule, sunt nouă votanți în familia mea, dar eu am primit doar cinci voturi!”

Întrebat dacă familia lui nu l-a votat, el a răspuns: „Nu, domnule. Dar și ei au fost necinstiți la vot. S-a umblat la aparatele de votare. Oamenii au jurat că m-au votat”, a spus Neetu Shuttern Wala.

Mai apoi, bărbatul a spus că nu va mai candida niciodată în alegeri. „Cei care s-au ocupat de numărarea voturilor sunt niște hoți. În India, ștampila se aplică pe deget anume pentru ca voturile să nu poată fi manipulate. Nu știu cum au făcut, dar sunt niște hoți. Am contestat cu insistență rezultatele votului, dar degeaba”, s-a plâns acesta.

Totuși, în cele din urmă s-a adeverit că Neetu Shuttern Wala nu s-a revoltat chiar în zadar. The Indian Times a scris că, în cele din urmă, rezultatele finale declarate de Comisia Electorală au indicat că acesta a adunat în total 856 de voturi.

Alegerile generale din India se desfășoară în șapte etape, iar ultimele urne de vot au fost închise pe data de 23 mai. În India sunt peste 900 de milioane de cetățeni cu drept de vot, ceea ce înseamnă că acestea sunt cele mai mari alegeri electorale din întreaga lume. Rezultatele finale i-au declarat învingători pe naționaliștii conduși de prim-ministrul Narendra Modi, care au obținut o victorie detașată în aceste alegeri.