Poziţia Uniunii Europene în ceea ce priveşte termenii ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar nu s-a modificat în urma anunţului de vineri al premierului Theresa May de a demisiona pe data de 7 iunie, a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit Reuters, Mina Andreeva a declarat, într-un briefing de presă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a urmărit anunţul din această dimineaţă al prim-ministrului britanic Theresa May „fără nicio bucurie personală”, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Theresa May este o femeie curajoasă, faţă de care Jean-Claude Juncker are un mare respect. Preşedintelui i-a plăcut foarte mult şi a apreciat să lucreze cu prim-ministrul May. În mod egal, el va respecta şi va stabili relaţii de lucru cu orice alt nou prim-ministru, oricare ar putea fi acesta. Poziţia noastră privind acordul de retragere este aceea că nu există nicio modificare din acest punct de vedere”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

De asemenea, ea a reiterat că UE nu va renegocia acordul referitor la Brexit, dar ar putea amenda declaraţia politică însoţitoare, referitoare la viitorul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit.

„Ipoteza de lucru este că Brexit-ul rămâne în continuare a se produce pe 31 octombrie”, a mai declarat purtătoarea de cuvânt de la Bruxelles. 

Theresa May și-a anunţat astăzi demisia din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii. Cedând în cele din urmă presiunilor opoziției, dar și apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, aceasta a declarat că se va retrage din reședința de pe Downing Street la data de 7 iunie.