Mai multe rachete au lovit vineri dimineaţa un hotel de lux din capitala libiană Tripoli. Guvernul libian, recunoscut internaţional, a dat vina pentru atac pe forţele din est care încearcă să preia controlul oraşului, potrivit Reuters.

Ministerul de Interne a publicat fotografii cu o cameră afectată de atacul de la hotelul Rixos. La acest hotel se întâlnesc parlamentarii care se opun ofensivei demarate de trupele loiale generalului Khalifa Haftar, relatează blacknews.ro.

Armata Naţională Libiană a generalului Haftar încearcă să preia controlul asupra oraşului Tripoli de la începutul lui aprilie, însă nu a reuşit să treacă de soldaţii guvernului libian.

Luptele au avut loc până acum în suburbiile sudice ale oraşului însă hotelul Rixos este mult mai aproape de centrul oraşului, în apropiere de fosta reşedinţă a lui Muammar Gaddafi, înlăturat de la putere în 2011.

Amintim că săptămâna trecută, presa internațională anunța că o coaliție a forțelor aliate guvernului din Libia a primit un cargo militar de armament și zeci de mașini blindate, în ciuda faptului că asupra țării a fost impus un embargou asupra armelor.

Nava „Amazon” Giurgiulești, care transportase armamentul sosind pe coasta Libiei din portul Samsun, Turcia, poartă drapelul Republicii Moldova.