La doar câteva zile după învestire, noul președinte al Ucrainei este deja contestat: o petiție care cere demisia imediată a acestuia a adunat deja cele 25 de mii de semnături necesare pentru ca documentul să fie examinat.

Petiția a fost înregistrată pe site-ul oficial al preşedinţiei ucrainene la 22 mai, reușind să adune peste patru mii de semnături în primele 24 de ore, relatează RIA Novosti.

Autorii petiției susțin că Zelenski nu ar avea, de fapt, susținerea a peste 73% din cetățenii Ucrainei, și că alegerea sa în funcția de președinte ar avea doar efectul consolidării opoziției.
 
„Mult stimate Volodimir Alexandrovici, majoritatea voturilor care v-au fost acordate sunt voturi de protest. În realitate, nu aveţi însă sprijinul a 73% din alegători. Personalitatea Dumneavoastră nu uneşte majoritatea ucrainenilor care au opinii şi dorinţe diferite, în parte diametral opuse. Aţi consolidat protestul fără a oferi promisiuni şi orientări politice concrete, dar acum, după alegeri şi inaugurare, nu puteţi să nu aveţi o cale concretă. Primele declaraţii şi acţiuni ale Dumneavoastră, însă, i-au dezamăgit pe alegători”, se spune în petiție.
Deși pentru atingerea pragului de 25 de mii de semnături se oferă o perioadă de 90 de zile, petiția pentru demisia lui Zelenski a adunat numărul necesar de semnături în doar mai puțin de două zile.
 
Anterior, un reprezentant al echipei lui Zelenski, Denis Monastîrski, a declarat că Zelenski va reacționa în privința petiției imediat ce aceasta va aduna numărul necesar de semnături.