Postul de radio Europa FM a publicat ultimul sondaj realizat de IMAS înaintea alegerilor europarlamentare în România din 26 mai. Potrivit sondajului, PNL se află pe primul loc în preferinţa de vot a electoratului, în timp ce PSD ajunge la un minim istoric.

Datele ultimului sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM arată că liberalii au o intenţie de vot de 28,5%. PNL se află în creştere de aproape 3%, în condiţiile în care la sondajul din aprilie avea 25,6%, relatează Adevărul.

Al doilea partid ca intenţie de vot e PSD, cu 21,1%, în continuă scădere. Pe locul al treilea, cu 19,6% şi în creştere considerabilă se află Alianţa USR-PLUS. Al patrulea loc e ocupat de Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta, cu 9,9%.

Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE, are o intenţie de vot de 9,8%, în timp ce Traian Băsescu a reuşit să ducă PMP la un scor de 6,2%. Nu în ultimul rând, UDMR are o intenţie de vot de 3,8%.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost făcut între 2 și 20 mai, prin telefon. Au răspuns 1.010 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de +/- 3.1%.