Șeful contraspionajului german a avertizat autoritățile de la Berlin să ia măsuri de precauție în privința schimbului de informații cu Austria, întrucât ar exista riscul ca acestea să fie transmise serviciilor secrete rusești.

Schimbul de informații cu Austria prezintă un „risc considerabil”, a declarat zilele trecute șeful contraspionajului german, Thomas Haldenwang, în camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, relatează Politico.eu, care preia publicația germană Welt am Sonntag, potrivit site-ului reporterglobal.ro.

Haldenwang și-a exprimat dubiile față de autoritățile de la Viena, în contextul în care Austria ar putea folosi în mod eronat informațiile sensibile pe care serviciile sale le primesc de la parteneri și chiar să le dea mai departe Rusiei.

Politico.eu notează că declarațiile șefului contraspionajului de la Berlin vin în contextul scandalului uriaș declanșat de dezvăluirile care-l au în centru pe vicecancelarul Heinz-Christian Strache.

Acesta din urmă a demisionat, duminică, după ce în presa germană a apărut o filmare în care Strache vorbește cu nepoata unui oligarh rus despre finanțarea partidului său (formațiunea de extremă-dreaptă FPO) și eventualitatea acordării unor contracte publice.

Kremlinul a comunicat luni că Rusia nu este în niciun fel implicată în scandalul politic din Austria în urma căruia vicecancelarul Strache și-a dat demisia după ce fost surprins oferindu-se să acorde contracte guvernamentale unei femei care pretindea că este nepoata unui oligarh rus.

Întrebat despre scandalul politic din Austria, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că incidentul „nu are și nu ar putea avea legătură cu noi”, relatează agenția de știri Reuters.