Poliţia statului Madhya Pradesh din India a arestat până la 19 persoane responsabile de uciderea a cel puțin 11 tigri în regiune. Potrivit presei locale, animalele au fost aduse ca ofrande zeităților în cadrul unor ritualuri tribale.

Poliţiștii au descoperit că membrii unei comunităţi tribale au ucis în ultimul an cel puțin 11 tigri din motive ce ţin de superstiţie, a informat luni un ziar local de limbă engleză, citat de Xinhua News, potrivit Agerpres.

Părţi ale corpurilor acestor feline erau aduse ca ofrande zeilor venerați de comunitatea lor, în speranţa că aceste sacrificii ar îndepărta spiritele rele şi le-ar aduce noroc. Majoritatea felinelor au fost ucise prin plasarea de capcane electrice sau prin otrăvire. 

„Gheare, dinţi şi mustăţi de tigru au fost oferite zeităţilor locale în credinţa superstiţioasă că ar ţine departe deochiurile, ar aduce sănătate şi prosperitate”, a indicat cotidianul Hindustan Times citând oficiali din cadrul Departamentului responsabil pentru protejarea vieţii sălbatice. 

Astfel de practici sunt considerate responsabile pentru uciderea a 11 tigri şi a mai multor leoparzi din ianuarie 2018 doar în statul Madhya Pradesh, a subliniat cotidianul. 

Potrivit cifrelor furnizate de Autoritatea Naţională pentru Conservare a Tigrilor, date publicităţii în mai 2019, 31,5% dintre cele 656 de decese de tigri raportate în India între 2012 şi 2018 au fost cauzate de braconaj şi electrocutare.