Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat astăzi că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu îl va felicita pe noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, cu ocazia învestirii sale în funcție.

Peskov a menționat că Putin nu îl va felicita pe Zelenski cu ocazia învestirii sale în funcția de președinte, dar îl va felicita în schimb pentru primele sale succese în rezolvarea problemelor legate de conflictele din sud-estul Ucrainei, precum și cu primele eventuale succese în consolidarea relațiilor bilaterale ruso-ucrainene, a transmis agenția TASS.

„Atunci când aceste succese vor fi realizate, cu toții vom putea să le observăm cu ochiul liber”, a subliniat Peskov, care nu a precizat însă în ce anume ar putea consta aceste succese.

Vladimir Zelenski a fost învestit în funcția de președinte al Ucrainei în dimineața zilei de luni, 20 mai.

În cadrul ceremoniei de învestire, acesta a anunțat că va dizolva legislativul ucrainean și a cerut Radei Supreme să întoarcă răspunderea penală pentru îmbogățire ilicită și să modifice legislația electorală pentru a asigura accesul la liste.

De asemenea, președintele ucrainean a mai cerut demisia șefului SBU, Procurorului General și a Ministrului Apărării.