Un bărbat și-a pierdut viața la Tel Aviv după ce a fost accidentat în timpul pregătirilor pentru concursul de muzică Eurovision 2019. O instalație de iluminat s-a prăbușit peste el în timp ce descărca echipament tehnic dintr-un camion.

Fuldi Schwartz, în vârstă de 66 de ani, a fost grav luni seara în urma unui accident din timpul pregătirilor pentru concertul Eurovision de la Tel Aviv. Bărbatul descărca echipament tehnic dintr-un camion în zona parcării complexului Expo Tel Aviv, unde se desfășoară evenimentul. O instalație de iluminat s-a prăbușit peste el, lovindu-l în plin.

Bărbatul a fost internat de urgență, însă starea sa s-a agravat în timpul zilei de marți, iar miercuri medicii au anunțat că acesta a decedat, după ce eforturile de resuscitare au eșuat, potrivit site-ului Times of Israel

Familia bărbatului decedat (soția și cei doi copii) au comentat asupra monitorizării siguranței tehnice din timpul pregătirilor pentru desfășurarea concursului Eurovision.

„La moment nu acuzăm pe nimeni, dar ne întrebăm cum este posibil totuși ca în cadrul unui asemenea eveniment de amploare, precum Eurovision-ul, în care se investesc fonduri uriașe, să se producă un astfel de incident teribil?”, a spus fiul acestuia.

În urma investigațiilor desfășurate la fața locului, poliția a stabilit că instalația de iluminat s-a prăbușit din cauză că nu a fost montată potrivit instrucțiunilor de siguranță tehnică.

Organizatorii Eurovision 2019 și-au exprimat condoleanțele pentru familia Scwartz, spunând că sunt „extrem de întristați de moartea acestuia” și că gândurile și condoleanțele lor se îndreaptă către familia sa.

„Prioritatea noastră este întotdeauna siguranţa şi securitatea tuturor celor implicaţi în organizarea concursului Eurovision şi, conform protocolului, colaborăm cu autorităţile”, a spus echipa de producţie.

Prima semifinală a concursului Eurovision 2019 a avut loc marţi seara. Cea de-a doua semifinală se va desfăşura joi, în timp ce marea finală este programată pentru sâmbătă seara.

Potrivit presei, acesta este deja al 29-lea caz de deces la locul de muncă în Israel de la începutul lui 2019. În anul 2018, în accidente de muncă și-au pierdut viața 70 de persoane, cu mult mai mult decât în anul precedent, în care s-au înregistrat 52 de incidente.