O anchetă a poliției germane investighează cazul unor crime misterioase în Bavaria. Cinci persoane au fost găsite moarte în circumstanțe misterioase, trei dintre care au fost ucise cu arbaleta. Primele elemente ale anchetei relevă portrete ale unor victime fascinate de ezoterism, imagerie şi arme medievale, relatează mai multe publicaţii locale, potrivit news.ro.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, găsit mort cu mai multe săgeţi de arbaletă în craniu şi în corp, identificat drept Torsten W., avea un magazin medieval la Hachenburg, în landul Renania-Palatinat, „Milites Conductius”, în care erau vândute pumnale şi spade din Evul Mediu.

El purta o barbă lungă şi albă şi organiza, seara, sesiuni de luptă cu spada. El şi-a tatuat pe braţe simboluri alchimiste, o mişcare esoterică în Evul Mediu care pretindea că transmută metale.

Potrivit tabloidului Bild, toate victimele erau membri ai unei ligi de turniruri de cavaleri.

Anchetatorii continuă să verifice amănunţit două locuri - un han la Passau, în landul Bavaria - unde au fost găsite în acest weekend trei corpuri străpunse de bolţuri de arbaletă, şi Gifhorn, în landul Saxonia Inferioară, în apartamentul uneia dintre cele trei victime, în care au fost găsite luni alte două cadavre ale unor femei.

Rezultatele preliminare ale autopsiilor de la Passau, comunicate marţi dimineaţa de poliţia bavareză, arată că două dintre cele trei victime, îmbrăcate în negru şi care purtau piercinguri, au fost ucise cu bolţuri - în inimă.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani şi o femeie în vârstă de 33 de ani. Amândoi erau lungiţi pe un pat, ţinându-se de mână.

Alte bolţuri au fost trase apoi, postmortem, probabil de a treia victimă, o femeie în vârstă de 30 de ani, Farina C., care s-ar fi sinucis apoi cu arbaleta, trăgându-şi un bolţ în gât.

„Niciun element nu arată că ar fi avut loc vreo ceartă între persoanele prezente. Examene care să stabilească dacă au luat eventual medicamente, au consumat alcool sau stupefiante au fost dispuse în cameră”, a anunţat poliţia bavareză marţi.

Potrivit presei locale, testamente ale celor două victime lungite pe pat au fost găsite în camera hanului, iar rezultatele autopsiilor celorlalte două victime - două femei în vârstă de treizeci şi ceva de ani - găsite acasă la Farina C., nu sunt cunoscute încă.

Însă ele nu au fost ucise cu arbaleta, potrivit anchetatorilor. Una dintre aceste două victime ar fi sora femeii în vârstă de 30 de ani de la Passau, ci nu partenera sa, aşa cum au anunţat iniţial anchetatorii.

Sursa: digi24.ro