Mai mulți indivizi înarmaţi au pătruns în hotel de lux Pearl Continental din oraşul-port Gwadar în provincia Baluchistan din sud-vestul Pakistanului. Atacul este în desfășurare, atacatorii luptându-se cu forțele de ordine, anunță BBC News.

Autoritățile au declarat că cel puţin trei persoane înarmate au deschis focul în hotel. Surse din cadrul MInsiterului pakistanez de Interne au declarat că majoritatea clienţilor hotelului au fost evacuaţi, dar atacatorii păreau să fi ajuns la primul etaj al imobilului. Schimburile de focuri se desfăşoară în interiorul hotelului Pearl Continental de aproape două ore şi nu este clar dacă există victime, a declarat şeful poliţiei locale, Aslam Bangulzai, citat de dpa.

Poliţia şi forţele paramilitare au încercuit hotelul. Portul Gwadar face parte dintr-un proiect chinez de 62 de miliarde de dolari menit să construiască rute comerciale spre Orientul Mijlociu, Africa şi Europa, scrie agenţia germană de presă. Violenţele provocate de militanţi islamişti au înregistrat o intensificare în ultimele săptămâni. 

Sursa: libertatea.ro