Premierul britanic Theresa May ar trebui să stabilească data în care îşi va prezenta demisia, săptămâna viitoare, când se va întâlni cu liderii unui grup influent al parlamentarilor conservatori, a declarat Graham Brady, şeful acestui grup, informează Reuters.

Brady, şeful Comitetului 1922, cel care ia deciziile importante cu privire la liderii partidului, a declarat pentru BBC Radio că i s-a cerut lui May să ofere „claritate” la întâlnirea de miercuri.

„Ar fi ciudat să nu se încheie totul şi să nu ştim când va părăsi postul”, a declarat Brady.

May, cea care a ajuns la putere în haosul care a urmat după referendumul privind Brexitul, a promis că îşi va da demisia dacă parlamentarii îi vor susţine acordul la care a ajuns cu UE pentru a părăsi blocul european.

Însă acordul ei a fost respins de trei ori de parlament, ea fiind învinsă de parlamentari din propriul partid care doresc o despărţire mai strictă de UE şi de cei care doresc un nou referendum pentru a anula Brexitul.

Brady, şeful grupului care gestionează concursurile pentru conducerea partidului, a declarat că el consideră că May nu s-a arătat doritoare de a stabili o dată din cauza impactului pe care acest lucru l-ar avea asupra unui nou vot al parlamentului cu privire la Brexit.

„Cred că reticenţa ţine de îngrijorarea că dacă ar promite să plece la o anumită dată, ar însemna că este mai puţin probabil ca ea să obţină susţinerea parlamentului pentru acord”, a declarat el.

Sursa: news.ro