Moscova a catalogat drept ostilă acţiunea SUA de a include noi companii şi persoane din Rusia pe lista de sancţiuni introduse ca urmare a rolului jucat de Moscova în conflictul din estul Ucrainei şi pentru anexarea regiunii Crimeea, scrie Reuters.

Într-un comunicat al Trezoreriei americane se anunţă impunerea de sancţiuni asupra a şapte oameni de afaceri ruşi, şase dintre aceştia fiind directori în cadrul Bank Rossiya sau instituţii afiliate - ABR Management şi Sobinbank. Trezoreria a catalogat Bank Rossiya drept "banca personală a oficialilor din Federaţia Rusă".

Autorităţile americane au mai comunicat că vor extinde sancţiunile asupra mai multor companii şi întreprinderi de stat care operează în Crimeea, inclusiv două firme despre care se crede că participă la construirea unui pod peste strâmtoarea Kerci.

Ca urmare a acestei decizii, companiilor şi persoanelor fizice din SUA le este interzis să deruleze relaţii de afaceri cu entităţile supuse sancţiunilor.

Rusia a denunţat noile sancţiuni, catalogându-le drept acţiuni ostile ale Administraţiei Obama şi a anunţat că ar putea extinde lista sancţiunilor împotriva Statelor Unite ca răspuns la decizia Washingtonului, a comunicat adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Ryabkov, citat de agenţia de ştiri Tass.

sursa: Mediafax