Administrația orașului Vitebsk a interzis desfășurarea marșului „Regimentul nemuritor” la data de 9 mai în acest an. La fel ca și anul trecut, când autoritățile de la Minsk au interzis la început desfășurarea marșului în centrul capitalei, iar în cele din urmă și-au dat acordul, în declarația administrației se spune că în această zi în oraș se va desfășura o altă acțiune cu titlul „Belarus ține minte”.

Marșul „Regimentul nemuritor” („Бессмертный полк”) desfășurat de mai mulți ani de 9 mai în Federația Rusă a fost interzis în orașul Vitebsk din Belarus, după ce anul trecut autoritățile de la Minsk au respins și ei inițial cererea organizatorilor acțiunii. 

„În acest an, la Vitebsk nu este prevăzută desfășurarea acestui marș de 9 mai. Totodată, includerea marșului „Regimentul Nemuritor” în manifestațiile planificate pentru aniversarea Zilei Victoriei nu este posibilă”, spune vicepreședintele administrației din Vitebsk, Viktor Glushin, în răspunsul dat cererii privind desfășurarea marșului.

Deși, anul trecut, la Minsk s-a permis în cele din urmă desfășurarea marșului, organizatorii marșului din acest an la Vitebsk spun că nu știu cum vor proceda mai departe. „Nu putem desfășura marșul aparte. Putem să ne manifestăm doar în dacă ne alăturăm marșului „Belarus ține minte”. Până la urmă, că au luptat rușii, cecenii, cazacii și alții... important este ca oamenii din Belarus să nu uite”, a spus Vadim Kuzmin, unul din organizatori.

Marșul „Regimentul Nemuritor” a mai fost interzis în acest an și orașul Aktobe din Kazahstan, relatează portalul lenta.ru.