Trupe care-l sprijină pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi altele care ar fi trecut de partea opozantului Juan Guaido sunt aproape de o confruntare în capitala Caracas, unde situaţia este confuză, relatează marţi agenţiile AFP şi EFE.

Focuri de armă au fost auzite la mitingul condus de liderul opoziției Juan Guaido în afara bazei aeriene din Caracas, a spus un martor Reuters, după ce Guaido a zis mai devreme că armata i s-a alăturat pentru a-l înlătura pe Maduro.  Potrivit martorului Reuters, militarii care îl acompaniau pe Guaido la baza aeriană au schibat focuri cu soldații care îl sprijină pe Maduro.

Forțele loiale lui Maduro au blocat autostrada din apropierea bazei militare La Carlota. Potrivit reuters, Guaido a părăsit zona.  În timpul transmisiei în direct la TV se poate vedea cum autovehicule ale militarilor loiali lui Maduro intră direct în protestatari. 

Guvernul a denunţat o ''tentativă de lovitură de stat'' după ce preşedintele Adunării Naţionale autoproclamat preşedinte interimar, Juan Guaido, a anunţat din interiorul unei baze militare, prin intermediul reţelelor de socializare, că a primit sprijin din partea unui grup de ''soldaţi curajoşi'', scrie agerpres.ro.

Acest grup de soldaţi l-au eliberat din arest domiciliar pe opozantul Leopoldo Lopez. De asemenea, susţinători ai lui Guaido au ieşit pe străzi şi au început să se adune în Piaţa Altamira, epicentrul protestelor împotriva lui Maduro.

Un fidel al acestuia din urmă, Diosdado Cabello, le-a cerut de asemenea susţinătorilor lui Maduro să se adune la Palatul Miraflores, sediul preşedinţiei.

În acest timp, guvernul preşedintelui Maduro susţine că este în curs o acţiune de ''neutralizare a unui grup restrâns de trădători din efectivele armatei, care s-au poziţionat la intersecţia Altamira pentru a porni o lovitură de stat''.