Opt copii români se aflau în capitala statului Sri Lanka în momentul masacrului soldat cu cel puțin 180 de morți și sute de răniți. Aceștia au fost duși într-o unitate militară de la marginea Colombo, a anunțat ministrul român al Afacerilor Externe, într-o intervenție la Digi24. Citeşte întreaga ştire: Atacuri în Sri Lanka: Opt copii români se aflau în capitala Sri Lanka în momentul masacrului. Meleșcanu: „Sunt în siguranță într-o unitate militară”

Acesta a declarat că a discutat la telefon cu unii dintre cei care sunt în vacanțe sau locuiesc în Colombo, iar aceștia nu au fost afectați, până în acest moment, în niciun fel de atacurile teroriste.

„Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de opt copii cu un însoţitor erau în Colombo şi până la urmă s-a reuşit obţinerea unui sprijin. Am reuşit să discutăm cu autorităţile şi au fost duşi cu toţii într-o unitate militară la periferia capitalei Colombo, unde sunt condiţii de securitate foarte stricte”, a declarat Teodor Meleşcanu, potrivit sursei citate. 

Pe lângă cei opt copii care au fost duși la o unitate militară alături de alți minori străini aflați în zona de pericol, cinci cetățeni români au fost dați dispăruți, dar au fost găsiți la scurt timp după aceea și se află în siguranță, a mai transmis ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Șeful diplomației române le-a recomandat românilor care se află în Colombo să ia legătura cu consulatul României şi să se întoarcă în ţară „cât mai rapid”, pentru că nu se ştie ce se va întâmpla în perioada imediat viitoare.

Totodată, într-un comunicat, MAE  a anunțat că autorităţile din Sri Lanka nu au notificat, până în prezent, Ambasada României cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele exploziei produse.