UPDATE // 12:52 // Momentul când a avut loc una dintre cele opt explozii a fost surprinsă de camera de bord a unui automobil. Potrivit autorului înregistrării video, ar fi vorba despre explozia care a avut loc biserica Sf. Antonie.

Presa locală scrie că, în prezent, ar fi fost înregistrate 185 de persoane decedate și rănite altele 400, dar numărul nu este definitiv - lista victimelor este în creștere.

Cea de a opta explozie, precum și cea de a șaptea, au avut loc la 30 minute una de alta, după ce atacatori kamikaze au cordonul de poliție.

UPDATE// 12:39 // În orașul Colombo, capitala Sri Lanka, a avut loc cea de a opta explozie, raportează AFP. Nu este raportată victimele exploziei noi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În capitala din Sri Lanka, orașul Colombo, a a avut loc cea de a șaptea explozie care s-a soldat cu decesul a încă două persoane, scrie presa locală.

Potrivit AFP, explozia a avut loc la hotelul Tropical Inn din suburbiile orașului Colombo, situat lângă grădina zoologică metropolitană.

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a criticat duminică "atacurile laşe" care au avut loc mai devreme în mai multe hoteluri şi restaurante din zona capitalei Colombo.

"Condamn cu fermitate atacurile laşe de azi împotriva poporului nostru. Îi chem pe toţi srilankezii să rămână uniţi şi puternici în acest moment tragic", a scris premierul pe contul său oficial de pe reţeaua Twitter.

El a asigurat că guvernul ia măsuri "imediate pentru a controla situaţia".

Reamintim că în această dimineață, alte șase explozii, aproape simultane, au lovit 3 hoteluri şi 3 biserici din Colombo, Sri Lanka, în timp ce creștinii catolici au început sărbătorile de Paști.

Exploziile s-au soldat cu moartea a cel puțin 160 de persoane, dintre care cel puțin nouă cetățeni străini,  dar și rănirea altor peste 400 de persoane.

Cauzele și făptuitorii nu sunt cunoscute. Niciunul dintre grupurile criminale nu și-a asumat încă responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat.