Un alegător din India a decis să își taie degetul pe care i s-a pus ștampila de vot, după ce, ajuns acasă, s-a supărat, înțelegând că a votat din greșeală pentru un alt partid decât cel pe care a vrut să-l voteze.

Pawan Kumar povestește într-un video devenit viral pe rețelele de socializare că a votat, din greșeală, pentru partidul aflat la guvernare, Partidul Bharatiya Janata. Indianul intenționa să voteze cu un partid regional, dar a fost indus în eroare de simbolurile de pe aparatul de vot. „Am vrut să votez elefantul, dar am ales din greșeală floarea", spune acesta.

În India, alegătorii primesc o ștampilă cu cerneală pe degetul arătător, după ce votează. Simbolurile partidelor joacă un rol crucial în alegerile din India, întrucât sunt ușor de identificat chiar și de către populația analfabetă. De asemenea, există și multe alianțe între partide, iar asta provoacă uneori și mai multă confuzie în rândul electoratului.

Când și-a dat seama că a votat pentru un alt partid, Pawan a decis, de necaz, să își taie degetul pe care avea ștampila. Cazul a avut loc joi, în localitatea Balandshahr, din nordul regiunii Uttar Pradesh. Este vorba de turul doi al alegerilor generale din India, votul de joi fiind unul foarte important mai ales pentru partidele regionale.

Alegerile generale din India se desfășoară în șapte etape, iar rezultatele finale vor fi calculate abia pe 23 mai. În India sunt peste 900 de milioane de cetățeni cu drept de vot, ceea ce înseamnă că acestea sunt cele mai mari alegeri electorale din întreaga lume.

Sursa: digi24.ro