Imagini surprinse de camerele de supraveghere arată momentul în care un autocar care transporta zeci de turişti cade într-o prăpastie, pe insula portugheză Madeira. Cel puţin 29 persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite, informează BBC.

Camerele de supraveghere au surprins momentul terifiant în care autocarul cu 55 de pasageri la bord se răstoarnă într-o prăpastie, pe insula portugheză Madeira.

Autocarul poate fi văzut cum se clatină timp de câteva secunde, înainte să cadă pe o parte, în apropiere de oraşul Canico, transmite The Sun.

Roberto Almada, oficial portughez, spune că în zonă se întâmplă des accidente. „Înainte de locul unde autocarul a ieşit de pe carosabil, există o curbă bruscă, din cauza căreia au avut loc numeroase accidente”, afirmă Almada.

„Este o zonă foarte dificilă pentru şoferi, în special pentru cei care conduc vehicule mari”,adaugă acesta.

Cel puţin 29 de persoane au murit în urma accidentului, iar alte 28 de oameni au fost răniţi. Toţi pasagerii din autocar erau cetăţeni germani.

Autorităţile au deschis o anchetă, iar unii anchetatorii au fost de părere că frânele autocarului au cedat înainte de accident.

Primarul Filipe Sousa declara pentru postul portughez de ştiri SIC TV că nu are cuvinte să descrie ce s-a întâmplat. „Nu pot privi cum suferă aceşti oameni”, a adăugat Sousa.

Primarul adaugă că toţi turiştii din autocar erau din Germania, dar vehiculul a lovit şi pietoni. 

Imaginile dramatice de la locul accidentului aratau un autocar alb răsturnat, înconjurat de pompieri. Postul de ştiri SIC TV a transmis că 19 ambulanţe se aflau la faţa locului.