Ziarul rus „Kommersant” anunță că o delegație a Casei Albe, în frunte cu asistentul adjunct al președintelui Donald Trump și director al Departamentului de relații externe cu Europa și Federația Rusă al Consiliului Național de Securitate al SUA, Fiona Hill, s-ar afla zilele astea la Moscova. Totodată, articolul precizează că nici oficialii de la Kremlin, dar nicicei de la Casa Albă nu au informat agențiile de presă despre această vizită printr-un anunț public.

„Kommersant” relatează că asistenta lui Trump ar fi avut întrevederi cu reprezentații Consiliului de Securitate, dar și cu cei de la Ministerul Afacerilor Interne ai Federației Ruse.

De asemenea, ziarul rus mai precizează că Fiona Hill nu s-ar afla la prima ei vizită la Moscova și, citând surse interne, sugerează că și vizitele anterioare ale acesteia ar fi fost, la fel, tăinuite la insistența părții americane.

Fiona Hill a fost numită în calitate de asistent adjunct al președintelui american Donald Trump în aprilie 2017, având o experiență lungă de lucru în relațiile cu Europa și Federația Rusă.

De asemenea, asistenta lui Trump este autoare și a unei cărți autobiografice despre președintele Federației Ruse, intitulată „Mr. Putin: Operative in Kremlin”. „Kommersant” precizează că aceasta ar fi făcut, în trecut, mai multe declarații dure despre autoritățile rusești.