Modelul unui nou avion business-jet a fost prezentat la o expoziție de aeronave în Shanghai de către compania Comac (Commercial Aircraft Corporation of China). Este un avion din gama de lux produs după modelul ARJ21, primul avion de cursă produs în totalitate de o companie chineză. Cu noul business-jet prezentat la Shanghai, compania intenționează să concureze cu cele mai mari companii internaționale producătoare de aeronave.

Expoziția Asian Business Aviation Conference & Exhibition se desfășoară între 16-18 aprilie la Aeroportul Internațional Hongqiao din Shanghai și întrunește cele mai prestigioase companii producătoare de aeronave asiatice, relatează Shine.

Modelul avionului CBJ business-jet, produs de compania chineză de stat Comac, va fi cu mult mai spațios decât avioanele produse de către companiile rivale. Aeronava de lux va dispune de 12-29 de locuri, un dormitor VIP separat, o cameră lounge, o cameră de întâlniri și un separeu pentru cină sau prânz.

Deasemenea, compania a eloborat pentru noul model un sistem de izolare fonică avansat, care va reduce gălăgia motoarelor la doar 55 decibeli. Avionul va avea, totodată, capacitatea de a se adapta mai ușor la condiții variate de zbor, cum ar fi temperaturi extreme, zboruri la altitudine și furtuni puternice.

Organizatorii expoziției spun că, din anul 2012, când a fost inițiată expoziția, toate edițiile au fost dominate de companii din străinătate, însă anul acesta, în mod surprinzător, toată atenția a fost îndreptată către compania chineză Comac. Reprezentanții companiei au declarat că vor profita de eveniment pentru a iniția negocieri cu potențialii clienți.