Cinci militari ucraineni au fost uciși și șase au fost răniți în urma luptelor din sud-estul Ucrainei, unde se desfășoară Operațiunea Anti-tero (ATO), transmite serviciul de presă ATO.

Potrivit unu comunicat al militarilor ucraineni, forțele separatiste au încercat să ocupe pozițiile forțelor guvernamentale ucrainene în regiunea localității Svitlogradsk.

În zona Svitlodarsk, în jurul orei 6 dimineața, trupele de ocupație ruse au lansat foc de artilerie. Partea ucraineană a Centrului Comun pentru Controlul și Coordonarea Încetării Focului a solicitat imediat respectarea „armistițiului”. Dar inamicul cu forte mari a încercat să pună în aplicare încercuirea pozițiilor avanpost ale forțelor armate ale Ucrainei în zona Lugansk, cu scopul împingerii militarilor  ucraineni de pe pozițiile lor și pentru a schimba linia de contact dintre părți”, se arată în comunicatul oficial.

„Soldații ucrainieni au intrat în lupta, în cursul căreia au preluat inițiativa și au alungat inamicul, executând un contraatac împotriva flancul rebelilor”, – precizează raportul.
De asemenea, Armata Ucrainei susține că inamicul a fost forțat să se retragă, lăsând echipament militar din Rusia și morți. Potrivit militarilor ucraineni, pierderile trupelor separatiste s-au ridicat la  25 de persoane ucise și 30 rănite.---------------------

„În timpul zilei de ieri, separatiștii au deschis în mod repetat focul asupra pozițiilor noastre de la Svitlodarsk, lovind cu tunuri de 122 mm și mortiere de 120 mm infrastructura electric care deservește orașele din jur. Ca urmare a bombardamentelor, a fost afectată infrastructura electrică civilă. Orașul Svitlodarsk și satele din jur au rămas fără curent electric. Noaptea târziu, trei obuze de artilerie au explodat în apropierea unei școli din Lugansk”, potrivit comunicatului armatei ucrainene.

sursa: Paginaderusia