La inițiativa Cabinetului de Miniștri din Ucraina, Serviciului de Securitate și a Băncii Naționale noile sancțiuni au fost adoptate împotriva a 294 de persoane juridice și 848 persoane fizice din Federația Rusă. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat un decret cu privire la noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Decretul pune în vigoare o decizie a Consiliului de Securitate și Apărare Națională din 19 martie cu privire la introducerea, anularea și modificarea unor sancțiuni personale și speciale”. Aceste sancțiuni se referă inclusiv la conducerea Consiliului Adunării Federale din Federația Rusă, scrie Inforesist. 

„Listele celor sancționați conține persoane juridice și fizice, care au fost implicate în procesul de construire a podului peste strâmtoarea Kerci; persoane care sunt implicate în atacul armat asupra vaselor militare ucrainene, dar și la detenția ilegală a marinarilor ucraineni; persoane care au organizat pseudo-alegerile pe teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk și a peninsulei Crimeea”, se menționează în comunicatul Consiliului de Securitate și Apărare din Ucraina.