Reprezentantul special al SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, şi adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, se vor întâlni săptămâna aceasta la Roma pentru a discuta despre criza din Venezuela, potrivit agenţiei Reuters, scrie Mediafax.

Venezuela, un stat aliat al Kremlinului, se află într-o criză politică, economică şi socială majoră.

Statele Unite şi alte state occidentale îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, care în ianuarie s-a folosit de prevederile constituţionale pentru a se autoproclama preşedinte interimar, în timp ce Moscova susţine că Nicolas Maduro este singurul lider legitim al Venezuelei. Diplomaţi americani susţin, insă, că Rusia ar putea, la un moment dat, să nu îi mai acorde sprijin lui Maduro.

Serghei Riabkov a declarat duminică pentru agenţia rusă de presă Interfax că întâlnirea cu Abrams va avea loc marţi, iar cele două părţi vor încerca să găsească modalităţi de a încuraja începerea negocierilor dintre cele două tabere din Venezuela. "Poziţiile Moscovei şi Washingtonului cu privire la acest subiect sunt divergente, dar acesta nu este un motiv pentru a nu negocia", a declarat Ryabkov pentru Interfax.