Un bărbat de 37 de ani, de naţionalitate turcă, este cărutat de poliţia olandeză, fiind considerat principalul suspect în atacul armat de la Utrecht. Jan van Zanen, primarul orașului Utrecht, a anunțat că în urma atacului trei oameni au fost uciși. Alte nouă persoane au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă.

Poliţia a anunţat că îl caută pe Gokman Tanis, în vârstă de 37 de ani, de origine turcă, în legătură cu atacul armat dintr-un tramvai, în zona centrală a oraşului Utrecht, transmite news.ro.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Focuri de armă au fost auzite în această dimineaţă la Utrecht în mai multe locuri”, a spus directorul NCTV, Pieter-Jaap Aalbersberg, într-o conferinţă de presă la Haga.

El a precizat de asemenea că „o importantă operaţiune a poliţiei este în desfăşurare pentru a-l găsi pe atacator”.

„Multe lucruri sunt încă neclare la acest moment, iar autorităţile locale depune mari eforturi să stabilească ce s-a întâmplat exact. Ce ştim este că suspectul este în libertate”, a spus Aalbersberg, precizând că incidentul „pare să fie un atac terorist”.

Agenţia spaniolă EFE a relatat că poliţia olandeză este în căutarea unui Renault Clio cu care ar fi fugit suspectul.

Potrivit DPA, autorităţile olandeze le-au cerut locuitorilor din Utrecht să nu iasă din casă atât timp cât sunt în desfăşurare operaţiunile de căutare a atacatorului.

Conform informaţiilor iniţiale transmise de poliţie, un bărbat înarmat a deschis focul într-un tramvai din Utrecht, omorând cel puţin o persoană şi rănind alte câteva, după care a fugit.