Ferrari Monza SP1 câştigă IF Gold Award. Ferrari Portofino, 488 Pista şi SP38 s-au clasat, la rândul lor, pe podiumul iF Design Award

Conceptul Ferrari Monza SP1 a primit Premiul de Aur în cadrul iF Design Awards 2019, desfaşurat la Munchen. Juriul a apreciat liniile elegante şi minimaliste ale roadster-ului italian, scrie autoexpert.ro.

Monza SP1, la fel ca modelul SP2, reprezintă o reinterpretare a barchetelor anilor `50 având, după spusele celor de la Ferrari „perfecţiunea unui automobil clasic ce ţinteşte spre viitor”.

La baza bolidul italian se află un concept original, inspirat din motorsport, având un singur scaun, cel pentru pilot, şi un profil al caroseriei „monolitic”, cu linii fluide, ce se îmbină perfect într-un tot unitar.

 La Munchen, Ferrari a colectat încă trei premii pentru modelele Ferrari Portofino, 488 Pista şi SP38. Aceste trofee reprezintă recunoaşterea efortului şi a cercetării în domeniul stilistic întreprinse de Ferrari Styling Centre. Juriul a apreciat mai ales  modul în care Ferrari a combinat esteticul cu tehnologia.

iF Design Award este unul dintre cele mai importante premii oferite în domeniul designului, având o vechime de 66 de ani.