Patricia Robertshaw, o femeie de 42 de ani din Marea Britanie, a folosit documente false prin care a fraudat asociații de caritate să o ajute cu bani.

Ea a susținut că are cancer și a cerut bani pentru operații și tratamente. Ea a mințit în privința stării ei de sănătate și și-a luat un concediu medical de trei luni, pretinzând că urmează un tratament de radioterapie, scrie libertatea.ro.

În tot acest timp, ea și-a căutat alt serviciu (în momentul acela lucra ca organizator de evenimente) și a încercat să păcălească viitorii angajatori aducând documente false privind calificările ei, susținând că are un doctorat în filozofie obținut la Universitatea din Leeds. 

Între septembrie 2015 și noiembrie 2017, ea a reușit să pună mâna pe 86.833 de lire sterline numai pe baza acestei minciuni. Ea a fost prinsă după ce cineva s-a gândit să verifice actele depuse de ea și a descoperit că erau niște falsuri grosolane.

Oamenii au intrat la bănuieli după ce i-au oferit posibilitatea de participa la două consultări gratuite, dar le-a refuzat de fiecare dată. Femeia și-a recunoscut vinovăția și a primit o condamnare de patru ani și cinci luni de închisoare cu executare.