Trei milioane de noi utilizatori s-au abonat la serviciul de mesagerie Telegram în ultimele 24 de ore, în perioada în care rețelele Facebook, Instagram și WhatsApp au picat în mai multe țări din lume, inclusiv în România. 

Anunțul referitor la creșterea numărului de utilizatori a fost făcut de fondatorul Telegram, Pavel Durov. Antreprenorul rus a precizat că 200 de milioane de utilizatori activi foloseau serviciile Telegram. „Am observat că trei milioane de noi utilizatori s-au abonat la Telegram în ultimele 24 de ore. Bun. Avem cu adevărat confidențialitate și spațiu nelimitat pentru toată lume", a precizat Durov, conform The Verge.

Facebook și Instagram au picat în mai multe țări, inclusiv în R.Molova, miercuri, după orele 18.00. Rețeaua de socializare a publicat un scurt mesaj în care confirmă problemele, dar nu a oferit mai multe detalii.

Telegram este un serviciu gratuit de mesagerie criptată, asemănător WhatsApp, și funcționează în prezent cu ajutorul donațiilor făcute de utilizatori, spre deosebire de reclamele folosite de Facebook, prin care sunt colectate date ale utilizatorilor. Reprezentații Telegram susțin că protejarea confidențialității datelor este una dintre principalele funcții a serviciului de mesagerie, deși specialiștii în securitate au pus la îndoială sistemul de criptare a datelor.