Publicația online TochkaNews a expediat spicherului parlamentului de la Moscova, Veaceslav Volodin, o solicitare prin care îi cere lămuriri despre cum mass-media urmează să acopere subiectul sărbătorii de Paște și cel al învierii lui Hristos, în contextul în care Duma de Stat din Rusia a adoptat o lege cu privire la „fake news” (știrile false). Pe jurnaliști îi interesează dacă titlurile de știri cu sintagma „Hristos a Înviat” vor fi fake news sau nu și le-au cerut deputaților să demonstreze cu probe învierea lui Hristos.

Jurnaliștii din Ekaterinburg i-au cerut spicherului Dumei de Stat din Rusia să le explice cum să abordeze tema sărbătorilor de Paști, expediindu-i o solicitare în acest, scrie TochkaNews.

„Stimate Veaceslav Viktorovici

Redacția „TochkaNews” pregătește un material la tema „Noua lege despre știrile false și ce efect va avea asupra mass-media”. În legătură cu aceasta vă rugăm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Cum să scriem știri la tema Paștelui: „Hristos a înviat!” - va fi o știre falsă sau nu?

  2. Din punctul Dvs. de vedere, învierea lui Hristos este un fals sau o realitate?

  3. Ce amenzi vor amenzi vor primi mass-media pentru acoperirea fără scrupule a acestei sărbători fake în Rusia sau totuși aceasta e reală?

  4. Dumneavoastră veți putea să demonstrați învierea lui Hristos ca faptă împlinită sau totuși acesta este un fals, și cum considerați ar trebui să acoperim acest eveniment în mass-media?”

Cei de la TochkaNews speră că spicherul Parlamentului rus va răspunde la solicitare.