Dacă în viitorul apropiat va fi organizat un referendum în Ucraina în chestiunea aderării Ucrainei la UE, peste 60% din ucraineni ar vota pentru. În cadrul unui referendum privind aderarea Ucrainei la NATO, peste 47% din cetățenii ucraineni ar vota pentru.

Aceste cifre se regăsesc într-un comunicat de presă realizat de Centrul de studii sociale și marketing „Soțis”, scrie Ukrinform

„În cazul în care se va realiza un referendum pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană în timpul apropiat, 60,7% din respoendenți ar vota pentru, 13,8 din respondenți ar vota împotrivă, 9,2% nu ar participa la un asemenea referendum. Totodată, 6,3% din intervievați nu au știut să răspundă la această întrebare”, se manționează în comunicatul „Soțis”.

Rezultatele unui referendum pentru aderarea Ucrainei la NATO ar fi arătat în felul următor: 47,2% ar vota pentru; 33,6% din respondenți ar vota împotrivă; 11% nu ar participa la un asemenea referendum, iar 8,3% au zis că sunt indeciși.

Sondajul a fost realizat de Centrul de cercetări sociologice și marketing „Soțis” în perioada 24 noiembrie – 2 decembrie 2016 pe un elantion reprezentativ de 4000 de persoane în toate regiunile din Ucraina (cu excepția Crimeii și raioanele care nu se află sub controlul autorităților constituționale din Donețk și Lugansk).