Flota aeriană a Rusiei din Marea Baltică a primit primul avion multi-rol din noua generație Suhoi-30SM, avionul intrând în teste la baza aeriană din Kaliningrad.

"Primul Suhoi-30 SM a aterizat la aerodromul din Chernyakhovsk pentru a se alătura flotei aviatice a Balticii", a confirmat purtătorul de cuvânt al flotei, Roman Martov. Aeronava a executat un zbor fără oprire direct de la fabrica din Irkutsk, informează agenția Tass.----------------

De anul viitor, noul avion din generația 4+ a aeronavelor Suhoi 30 va deveni o prezență obișnuită pe cerul de deasupra Mării Baltice, Kremlinul intenționând să modernizeze flota sa aeriană din regiune cu acest avion de luptă capabil să execute misiuni multiple.

Aeronava se remarcă prin manevrabilitatea sa, capacitatea de a evita detectarea de către radarele convenționale și noua tehnică care îi conferă o stabilitate mai mare în zborul la orizontală.

Bombardierul Sukhoi 30 SM este capabil să transporte mai multe tipuri de armament de înaltă acuratețe, fiind capabil să lupte atât împotriva adversarilor aerieni, cât și a țintelor de la sol.

Autonomia de zbor a aparatului este de 3.000 de kilometri între două încărcări, dar poate fi crescută prin adăugarea unor rezervoare suplimentare.

sursa: Business24