Scandal în Parlamentul Japoniei, după ce ministrul responsabil cu organizarea Olimpiadei de la Tokio, Yoshitaka Sakurada, a întârziat trei minute la o ședință parlamentară. Ministrul și-a cerut public scuze, însă și așa Opoziția a cerut demisia acestuia.

Parlamentarii din opoziției au spus că lentoarea ministrului demonstrează o lipsă de respect din partea cabinetului său și au boicotat întâlnirea de la comisia de buget, în semn de protest, relatează jurnalul.antena3.ro.
Ministrul Sakurada nu este însă la prima abatere.

Săptămâna trecută, el a fost criticat pentru că a declarat că s-a simțit abandonat după ce un sportiv cu șanse la obținerea unei medalii olimpice a anunțat că suferă de leucemie.

În 2016, el a fost, de asemenea, ținta criticilor, după ce le-a descris pe așa-zisele femei de confort, obligate să întrețină relații sexuale cu soldații japonezi în cel de al doilea război mondial drept "prostituate profesioniste". Iar anul trecut, Sakurada, care este și ministru al Securității cibernetice, a recunoscut că nu a folosit deloc un computer în viața lui.