George Mendonsa, marinarul care apare într-una dintre cele mai celebre fotografii din istorie, a murit la vârsta de 95 de ani. Bărbatul suferea din cauza unei afecțiuni a inimii.

Sărutul imortalizat în fotografie a făcut înconjorul lumii. În imagine apar doi tineri care se sărută în Times Square din New York, pe 14 august 1945, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, notează libertatea.ro

La acea vreme, George Mendonsa era marinar, iar imaginea sărutului a simbolizat bucuria națiunii americane la sfârșitul unuia dintre cele mai sângeroase conflagrații din istorie.

Fotografia a fost făcută de Alfred Eisenstaedt şi publicată ulterior în revista Life. Mulți ani, nimeni nu a știut cine sunt tinerii care apar în imagine. După ce fotografia a devenit celebră, Mendonsa a spus că el este bărbatul care apare în ea, însă multă lume nu l-a crezut.

Ulterior, identitatea bărbatului a fost confirmată cu ajutorul tehnicilor de recunoaștere facială. Tânăra pe care o sărută este Greta Zimmer Friedman.

La momentul respectiv, femeia lucra ca asistentă a unui dentist şi a mărturisit că nu îl cunoştea pe Mendonsa. Gestul bărbatului a fost unul spontan. Greta Friedman a murit în 2016, la vârsta de 92 de ani