Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a cerut Uniunii Europene, luni, împrumuturi de sute de milioane de euro şi ajutor pentru infrastructură şi domeniul afacerilor în regiunile de est şi de sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Miniştrii de Externe din UE au purtat discuţii privind mărirea ajutorului dat Ucrainei, unde luna viitoare vor avea loc alegeri prezidenţiale, scrie Mediafax.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a confirmat că Blocul comunitar va impune mai multe sancţiuni asupra Rusiei în urma incidentului din Marea Azov.

"Avem nevoie de susţinere în sudul Ucrainei, să lucreze cu noi la infrastructură. Tentativele Rusiei de a destabiliza sudul Ucrainei sunt impostante pentru securitatea europeană", a declarat Klimkin.

„Există o încercare de a sufoca întreaga regiune Donbas. Avem nevoie de infrastructură, este vorba despre drumuri şi căi ferate. Şi pentru a susţine oamenii, să îi ajutăm să lanseze afaceri mici şi medii pentru că avem nevoie să transformăm întreg modelul economic”, a adăugat acesta.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a confirmat că Blocul comunitar va impune mai multe sancţiuni asupra Rusiei în urma atacului asupra vavelor ucrainene din Marea Azov.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi susţine separatiştii din regiunea estică Donbass.