Un elicopter militar etiopian care transporta 23 de oameni s-a prăbușit în interiorul unui complex al Naţiunilor Unite în regiunea Abiye (FISNUA) revendicată atât de Sudan cât şi de Sudanul de Sud. În urma incidentului, trei membri ai echipajului au murit și zece pasageri au fost răniți.

Elicopterul, un MI-8, transporta trupe etiopiene de la Kadugli în Sudan spre Abye, o regiune bogată în petrol şi contestată de la independenţa Sudanului de Sud în 2011, potrivit liberatatea.ro.

„Zece pasageri au fost răniţi, dintre care trei sunt în stare critică”, a transmis, duminică, ONU, fără a dezvălui naţionalitatea victimelor. 

Forţa interimară de securitate a Naţiunilor Unite pentru Abye a transmis că investighează acest incident. Etiopia este singura ţară care contribuie la operațiunea ONU ce numără aproximativ 4.500 de soldaţi.

Consiliul de Securitate al ONU a avertizat că situaţia din Abiye şi de-a lungul frontierei dintre Sudan şi Sudanul de Sud „continuă să reprezinte o ameninţare gravă la adresa păcii internaţionale”, cerând ambelor ţări să facă progrese concrete în demarcarea şi supravegherea frontierei.