Cel puţin 73 de persoane au murit şi alte 74 au fost rănite, în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea Hidalgo din centralul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters.

Explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil. Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care ţâşnea din conducta spartă. Incidentul a avut loc în oraşul Tlahuelilpan.

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunţat că incendiul a fost stins sâmbătă, puţin după ora locală 0.00. Este cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani din Mexic.

Noul preşedinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autorităţile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.

Obrador a ordonat în luna decembrie închiderea conductelor, ceea ce a dus la o criză de combustibil în mai multe regiuni din centrul Mexicului, printre care şi Hidalgo, unde localnicii sunt nemulţumiţi că cel puţin jumătate dintre benzinării sunt închise.