Cel puţin trei persoane au murit și aproximativ 23 au fost rănite vineri după ce un autobuz supraetajat a intrat într-un adăpost al unei staţii de autobuz din capitala canadiană Ottawa în timpul orelor de vârf, au anunţat autorităţile, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

O parte din partea dreaptă superioară a autobuzului a fost avariată în coliziune, care s-a întâmplat cu puțin timp înainte de ora 16.00 într-o stație de autobuz aglomerată situată în partea de vest a orașului.

"Cu o tristețe profundă vă informăm că au fost confirmate trei victime, dintre care două se aflau în autobuz și una pe platformă", a declarat vineri Jim Watson, primarul orașului Ottawa, într-o conferință de presă.

Watson a mai spus că 23 de persoane au fost rănite în coliziune, unii foarte serios și au fost duși la spital. Spitalul Ottawa a confirmat pe Twitter că a primit nouă pacienți aflați în stare critică în urma accidentului.

Șeful poliției din Ottawa, Charles Bordeleau, a declarat că șoferul autobuzului a fost arestat la fața locului și luat pentru a fi interogat, dar a refuzat să furnizeze detalii suplimentare.

"O investigație este în curs de desfășurare cu privire la cauza coliziunii", a declarat el reporterilor.