Soţia unui funcţionar al Serviciului federal de reglementare în domeniul auto are 66 de automobile. Când le-au descoperit, autorităţile i-au demis consortul.

Subiectul a fost abordat de procurorul general al Federației Ruse, Iuri Ceaika, în cadrul unui interviu pentru Kommersant. Procurorul a menționat că faptele de corupție sunt principala cauză pentru care conducătorii își „pierd încrederea în funcționari”.

„Vă dau un exemplu: în urma unei verificări, am constatat că soția unui funcționar de la Serviciul Federal de supraveghere în domeniul transportului a cumpărat 66 de automobile, în timp ce venitul anual al familiei nu putea acoperi asemena tranzacții. Un alt funcționar, din Krasnodar ,a semnat un contract de peste 2,6 miliarde de ruble pentru reparații capitale a drumurilor cu proprietarul unei firme, căruia tot el îi datora peste 6 milioane de ruble”, a spus Ceaika.

Procurorul general al Rusiei a menționat că în 2016 au fost demiși peste 300 de funcționari, în 2017, mai bine de 1200, iar în primele nouă luni ale acestui an, din funcţiile de stat s-au văzut nevoiţi să plece circa 900 de angajați.