Detectivii britanici care investighează tentativa de asasinat asupra fostului colonel GRU Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, spun că Moscova ar sta în sptele morții a încă două persoane.

Britanicii susțin că exact în acea perioadă când au avut loc morțile suspecte, agenții GRU aflându-se pe teritoriul Regatului Unit, scrie The Times.

Una dintre pistele de investigare a cazurilor de asasinat cercetează implicarea agenților GRU în aceste două crime”, spun ofițerii Scotalnd Yard.

Primul caz de asasinat este legat de moartea omului de afaceri Alexandr Perepelicinâi, care a murit în apropiere de casa sa de lângă Londra într-o dimineață când alerga. Inițial, polițiștii au crezut că este vorba despre un infarct, însă ulterior au găsit în stomacul omului de afaceri o substanță conținută de o plantă chinezească. Intoxicarea cu această substanță seamănă foarte mult cu aritmia. Se cunoaște că omul de afaceri consulta serviciile secrete britanice în ceea ce privește proveniența banilor rusești care ajungeau în Marea Britanie.

A doua moarte suspectă este a lui Scott Young, care a căzut de la geamul apartamentului său din Londra. În curând, vor fi reluate anchetele și vor fi audiați din nou martorii în cele două cazuri.

Amintim că la sfârșitul lunii august Londra a acuzat GRU și Moscova de implicarea în atacul cu subtsnța neuro-toxică Noviciok din orășelul Salisbury. Birtanicii au demonstrat că atacul a fost executat de doi agenți GRU Alexandr Petrov în viață Alexandr Mișkin, și Ruslan Boșirov în viață Anatolii Cepiga, ambii eroi ai Rusiei.