Mai mulți protestatari au dezrădăcinat câțiva copaci de pe marginea unui bulevard din Paris și le-au dat foc, în timp ce alții au lansat rachete de semnalizare și alte obiecte spre forțele de ordine care au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții agresivi, informează Associated Press, scrie Mediafax.

Incidentul s-a petrecut în apropiere Palais Garnier, unde se află Opera Națională franceză, într-o zonă în care se află mai multe magazine de lux. Cele mai multe magazine sunt însă închise de teama repetării incidentelor violente de săptămâna trecută.

Incidente izolate continuă să se producă și în alte zone ale Parisului, protestatarii, care cer demisia președintelui Emmanuel Macron încercând să ajungă la Palatul Elysee.

Poliția estimează că la protestele de sâmbătă de la Paris participă aproximativ 8.000 de oameni, un număr mult mai redus decât cel înregistrat în urmă cu o săptămână.

Un jurnalist al cotidianului Le Figaro a relatat că cel puțin patru mașini au fost incendiate în zona Boulevard de Courcelles din Paris. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiile.

Vitrinele unor magazine de pe strada Washington din Paris au fost sparte, iar atacuri similare au fost raportate și în zona bulevardului Marceau.