Diplomații ruși acreditați în Marea Britanie sunt implicați în acțiuni de spionaj, drept care serviciul britanic de contraspionaj MI 5 a luat decizia de a le urmări cu atenție mașinile, scrie "Mirror", care citează un ordin secret al serviciului amintit.

 Colaboratorii serviciilor secrete britanice au fost îndemnați să acorde o atenție sporită tuturor autoturismelor diplomaților ruși, lista acestora fiind secretă.

Noi ne temem că mișcarea acestor unități de transport pe teritoriul Marii Britanii se face în interesul unor acțiuni de spionaj”, se arată în ordin.

Serviciile secrete britanice anunțau că, după expulzarea a 23 de diplomați ruși de pe teritoriul Marii Britanii, în luna martie a acestui an, rețeaua de spionaj rusească a fost grav afectată. Britanicii spuneau atunci că aceasta nu trebuie să-și revină.

Londra a expulzat 23 de diplomați ruși după ce la 4 martie, Serghei și Iulia Skripal au fost otrăviți cu o substanță neuro-toxică numită Noviciok. S-a demonstrat că în spatele atacului au stat agenții GRU Petrov-Mișkin și Boșirov-Cepiga.