Miercuri la Bruxelles se reunesc reprezentanții permanenți ai țărilor membre unde urmează să discute și posibilitatea impunerii de noi sancțiuni contra Federației Ruse.

Această chestiune a fost deja inclusă pe agenda diplomaților europeni, notează rbc.ru

„Miercuri urmează să fie examinată posibilitatea de a impune noi măsuri în legătură cu violarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei”, se arată pe site-ul Consiliului UE.

Miercuri a fost depus un proiect de hotărâre care are la bază regulamentul adoptat în anul 2014 după anexarea Crimeii. Sancțiunile vor mai viza și pe cei implicați în organizarea pretinselor alegeri din regiunile separatiste Donețk și Lugansk.

Dacă vor fi impuse noi sancțiuni, atunci lista va fi propusă Consiliului UE la nivelul miniștrilor de Externe care se va reuni la Bruxelles la 10 decembrie. Anterior s-a vehiculat că UE ar putea introduce în lista de sancțiuni cel puțin nouă persoane responsabile de organizarea alegerilor în sud-estul Ucrainei.

Mai multe țări membri UE au cerut și un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei pentru atacul asupra flotei ucrainene în Marea neagră la 25 noiembrie.