UPDATE// Potrivit ultimelor date, doi militari ucraineni au fost răniți în urma atacului militarilor ruși asupra flotei ucrainene. Trei nave ale Ucrainei au fost capturate de ruși, acum acestea sunt tractate de ambarcațiunile ruse.

TASS anunță, citând FSB că navele ucrainene au fost eliberate și au pornit înapoi, lucru straniu dacă luăm în calcul declarațiile Kievului care spun că două din cele trei nave au fost avariate și au pierdut manșa.

În timpul atacului cel puțin o persoană a fost rănită, notează inforesist.org. Militarii ucraineni s-au blocat în navele capturate, notează sursa citând surse din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Încă nu se cunoaște dacă militarii ucraineni au deschis focul ca răspuns la agresiunea rusă. Rusia a trimis cel puțin 10 ambarcațiuni pentru a supraveghea corăbiile ucrainene.

Amintim că, Rusia şi Ucraina se acuză reciproc că au încălcat legile maritime internaţionale duminică, după ce autorităţile ruse au încercat să oprească două nave de luptă şi un remorcher din Ucraina să navigheze în jurul Crimeei în drumul spre un port ucrainean.