Preşedintele Igor Dodon s-a lăudat pe Facebook că şeful Roscosmos Dmitri Rogozin i-a arătat ultimele tehnologii ale companiei. NOVAYAGAZETA.RU a menţionat cu această ocazie că Rogozin nu doar a demonstrat ultimele succese ale Roskosmos dar a promis să verifice dacă americanii au ajuns într-adevăr pe Lună.

„Am avut o întrevedere de lucru cu Dmitrii Rogozin, șef al Agenției Federale Spațiale „Roskosmos”, ex-copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse și fost reprezentant special al Președintelui Rusiei pentru reglementarea diferendului transnistrean. Astăzi Dmitri Rogozin conduce o corporație de stat, la întreprinderile căreia activează peste 215 mii de persoane. Dmitrii Rogozin a prezentat ultimele tehnologii științifice în domeniul studierii atmosferei, schimbărilor climatice și stării solului”, a scris Dodon pe contul său de Facebook.

„Ne-am pus scopul să verificăm dacă au fost americanii pe Lună sau nu. Ei spun că au fost, dar noi vom verifica”, a spus Rogozin. 

Șeful de la Roskosmos nu a dat mai multe detalii privind momentul când urmează să fie trimisă expediția și nici câte expediții vor fi trimise. Principalul constructor al sistemelor pilotate a declarat că prima expediție a Rusiei ar putea ajunge pe lună, cel mai devreme, în 2030.

Amintim că americanii au ajuns prima dată pe satelitul natural al Pământului în anul 1969. SUA susține că 12 astronauți americani au călcat pe Lună.