Mihnea Constantinescu, fost șef de cabinet pentru doi prim-miniștri din România, a încetat din viață duminică, la doar 57 de ani. În anul 2009, Mihnea Constantinescu a fost respins de regimul Voronin pentru ocuparea funcţiei de ambasador la Chişinău

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică și a deținut în diverse guverne pozițiile de director al Cancelariei Primului ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat și director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

În 2001 a fost reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian.

Pe 24 aprilie, Mihnea Constantinescu, a fost respins de către autorităţile din Republica Moldova pentru ocuparea funcţiei de ambasador al României la Chişinău. Acesta fusese propus pentru acest post după ce ambasadorul Filip Teodorescu fusese declarat persona non grata de regimul Voronin.

Înainte de a intra în serviciul diplomatic, a fost cadru didactic al Universității Politehnice din București, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obținut și doctoratul.